Мікрохвильова піч є дуже зручним приладом для розриву будь-якої їжі. Однак не всі продукти можна готувати чи підігрівати у такий спосіб. Це може бути дуже небезпечним.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВсе-таки мікрохвильова піч не є універсальним варіантом і з цим потрібно змиритися, надалі використовуючи цей прилад правильно. Названі певні категорії продуктів, які слід ставити на розігрів.
Ніколи не ставте ці продукти в мікрохвильову піч:
1. Листові овочі. Йдеться про страви, у складі яких є, наприклад, мангольд, шпинат, бурякове бадилля, селера. Для них мікрохвильова піч не рекомендується, адже при розігріві можете отримати солідну порцію токсинів.
2. Сирі курячі яйця. Приготування яєць у мікрохвильовій печі може виявитися небезпечним для здоров'я експериментом. Пояснюється це тим, що мікрохвильова піч не здатна вбити патогенну мікрофлору, тому великий ризик отримати інфекцію. Тому краще вибрати перевірені методи приготування яєць.
3. Смажена їжа. Цієї помилки допускається більшість, адже нічого поганого в розігріванні смаженої їжі в мікрохвильовій печі не бачать. Однак слід розуміти, що олія при повторній термічній обробці стає токсичною.
Врахуйте ці помилки і таким чином дбайте про ваше здоров'я. Ці рекомендації допоможуть уникнути деяких помилок, які можуть у майбутньому вплинути на ваше самопочуття.
Нагадаємо, що припиніть це робити зараз: як правильно розморожувати продукти перед вживанням.
Раніше ми повідомляли, що мікрохвильова піч: як уникнути прикрого моменту, коли вона гріє тарілку, а не їжу.