Каші здебільшого мають позитивні властивості та рекомендуються до вживання. Однак деякі крупи, особливо при зловживанні, можуть спричинити проблеми зі здоров'ям. Про це пише портал ua-novosti.

Крупи – доступний і корисний продукт, який до того ж не вибагливий у приготуванні. Для багатьох людей каші складають відчутну частину раціону, але, на жаль, не всі їх можна їсти щодня.

Рис. Фото: скрін youtube
Рис. Фото: скрін youtube

Нове дослідження показало, що регулярне вживання білого рису здатне підвищити ризик розвитку тяжкого захворювання – діабету другого типу.

Нове дослідження, в якому брали участь понад мільйон людей, показало, що люди, які регулярно вживають білий рис, більше схильні до розвитку діабету другого типу.

Популярні новини зараз
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус Хто не виконає вимоги ПФУ – залишиться без пенсії: кому призупинять виплати Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
Показати ще

На підставі отриманих даних вчені радять скоротити споживання білого рису та додати до раціону бобові та злаки, а також молочні продукти.

Варений рис. Кадр з "Youtube"
Варений рис. Кадр з "Youtube"

Фахівці зазначають, що ризик розвитку діабету можна скоротити, якщо додавати в їжу більше фруктів, овочів, а також звести до мінімуму вживання продуктів із високим вмістом цукру, солі та жиру.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ця популярна крупа зробить імунітет непробивним: їжте кілька разів на тиждень і хвороби не візьмуть.

Також наш портал інформував, рецептори "заспівають" від задоволення і організм оцінить: дієтологи назвали найбільш корисний десерт.

Крім того, ми писали, зміцнить імунітет та врятує від зайвих кілограмів: чому сало має бути у кожному холодильнику.