Дуже часто випрана білизна залишається протягом тривалого часу в пральній машинці з тих чи інших причин. Іноді немає часу його розвісити чи про речі просто забувають.

Однак досвідчені господарки рекомендують не допускати цього. І якщо ви не встигаєте самі розвісити білизну, попросіть рідних допомогти вам.

Прання речей, фото cleanipedia
Прання речей, фото cleanipedia

Пам'ятайте, що дуже важливо розвантажити пральну машинку, коли закінчиться процес прання і не варто відкладати цю справу на потім.

Як пояснюється, справа в тому, що за гумовими ущільнювачами пральної машинки часто можна виявити різні грибки та всілякі шкідливі бактерії.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом
Показати ще

Відповідно, якщо випрана білизна довго залишатиметься в машинці і після прання, мікроорганізми почнуть активно розмножуватися в відповідних для них умовах. Також за цей час одяг просочиться неприємним запахом вогкості.

Прання одягу, скріншот з відео
Прання одягу, скріншот з відео

А позбавитися такого аромату, просто висушивши речі, вже не вийде. Доведеться знову його прати і вже за вищої температури води - вона повинна бути не нижче 60 градусів. Також вам знову потрібно буде додати пральний порошок та ополіскувач.

Зауважте, що ці правила однаково діють на випраний в машинці одяг і той, що промокли, наприклад, під дощем.

Прання речей, фото cleanipedia
Прання речей, фото cleanipedia

Нагадаємо, що цей розчин знищує неприємну жовтизну з білої постільної білизни: секрет твоєї бабусі.

Раніше ми повідомляли, як почистити подушки будинку без використання прання: секрет досвідчених господарок.

Також стало відомо, що домашня "хімія", яка допоможе прибрати неприємну жовтизну з постільної білизни: три рецепти .