Незважаючи на те, що видалити віск із килима, якщо у нього ще й велика ворса, досить важко, але можливо. Ось кілька методів, які можуть допомогти врятувати дорогу річ.

Спочатку слід переконатися, що з килимом можна працювати, ознайомившись із його умовними відмітками на етикетці.

Використовуйте лід

Якщо віск розлитий нещодавно, слід його заморозити, використовуючи кригу з морозилки. На парафінові плями ставлять пакети з льодом і залишають їх до затвердіння воску. Змерзлі сліди свічки розбивають молотком, після чого прибирають сміття пилососом. Жирні сліди від парафіну допоможе очистити м'яку губку, змочену в мильному розчині.

Праска, фен та паперові серветки

Очистити ворсове покриття від воску допоможе гаряча праска. Для цього потрібно ділянку килима зі слідами свічки накрити паперовими серветками. Мінімально нагрітою праскою прогладжують серветки протягом двох хвилин, розплавлений парафін легко вбирається в папір. Для цього може підійти фен. Забруднені серветки потрібно міняти. Очищений від парафіну килим додатково чистять пилососом (допомагає прибрати найдрібніші частинки воску).

Популярні новини зараз
Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Гладити килим гарячою праскою - не варто, інакше ворсинки остаточно зліпляться і тоді можна буде назавжди попрощатися з покриттям.

Вивести плями з воску й парафіну. Фото: Youtube
Вивести плями з воску й парафіну. Фото: Youtube

Нагадаємо про засобу для виведення плям і кондиціонер в одному флаконі: як доглядати одяг за допомогою звичайної соди.

Раніше ми повідомляли, що чисті меблі, гарна дача та топовий чохол: найкращі варіанти для зіпсованих капронових колготок.