Печінка – один із найбільш важливих органів в організмі людини. Вона відповідає за очищення всього організму, розпізнає шкідливі речовини та виводить їх.

Для профілактики та оздоровлення печінки існує чимало лікарських засобів. Однак кожен із них має ті чи інші побічні ефекти.

Для того, щоб допомогти печінці виводити токсини та інші шкідливі речовини з організму, медики рекомендують періодично вживати прості лікувальні напої, які легко можна приготувати в домашніх умовах.

Ці напої для більшої ефективності варто вживати перед сном. Так, одним із найкорисніших є настій ромашки, в який можна додати ложку меду.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Також чистить печінку та прискорює обмінні процеси в організмі лимонний відвар . Він може допомогти навіть позбутися зайвої ваги, але його не варто вживати дуже часто, щоб не порушити кислотність шлунка.

Для приготування лимонного настою потрібно нарізати лимон разом із шкіркою та залити чистою водою. Довести до кипіння. Можна додати трохи меду.

Чай з лимоном та імбиром також є корисним напоєм для печінки. Він не тільки покращить її роботу, а й допоможе схуднути. Рекомендується вибирати зелені сорти чаю. Цей напій можна також пити вранці, бажано за півгодини до сніданку.

Нагадаємо, що медики нагадали , кому слід носити маску навіть без карантину.

Раніше ми повідомляли, що кофеїн та краса: як улюблений напій впливає на нашу шкіру.