У світі затишку та атмосфери ароматичні свічки стали незамінним аксесуаром, що створює неповторну обстановку. Проте американський дерматолог Джон Заде порушує важливе питання: а чи шкідливі вони нашому здоров'ю?

За словами доктора Заде, основна шкода полягає у використанні парафіну у більшості ароматичних свічок.

Аромасвічі / фото: скріншот Youtube
Ароматичні свічки / фото: скріншот Youtube

У процесі горіння цей матеріал виділяє токсичні хімікати, роблячи вдихання повітря навколо свічки справжнім викликом організму. Якщо ви помітили почервоніння, висипання чи свербіж після вечора у світлі ароматичних свічок, це вже серйозний сигнал, що не все гаразд.

Парафін, продукт нафтопереробки, проходить обробку хімічними речовинами, що спричиняє виділення канцерогенних речовин при горінні. Формальдегід, бензол, ацетон – це лише мала частина "подарунків", які ви отримуєте разом із ароматом свічки.

Популярні новини зараз
Стосується всіх споживачів: "Київводоканал" дав час до 30 квітня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Ароматичні свічки / фото: скріншот Youtube
Ароматичні свічки / фото: скріншот Youtube

Для тих, хто цінує здоров'я не менше, ніж атмосферу, доктор Заде радить звернути увагу на свічки із соєвого воску, бджолиного чи кокосового. Хоча ціна на них може здивувати, здоров'я важливіше за економію.

Важливим моментом є провітрювання приміщення під час горіння свічок. А після завершення їх "робочого дня" обов'язково підріжте ґнот. Таким чином, ви не тільки збережете чистоту та яскравість світла, але й збережете здоров'я.

Нагадаємо, щоб гроші не пішли на смітник: як врятувати свічку, щоб не утворилися "ями"

Раніше ми писали, зубна нитка, липкий ролик та фен: ви навіть не здогадувалися, як можна використовувати ці речі у побуті

Крім того, Знай.ua повідомляв, що купити, щоб пережити період сильних холодів