Всі ми хочемо виглядати добре, навіть незважаючи на те, що йде війна, а іноді й усупереч тому. Але стрес та неправильний спосіб життя може нашкодити здоров'ю та фігурі.

На думку експерта струнких талій, здорового харчування та спортивного тренера Віктора Мандзяка, недостатня кількість якісного нічного відпочинку стає причиною набору зайвої ваги і в результаті псує фігуру.

Сон, фото lisa
Сон, фото lisa

Невиспана людина протягом дня буде кволою і намагатиметься уникати фізичної праці. Тобто людина недосипає, менше рухається, відповідно менше втрачає калорій на фізичну активність.

Під час нічного сну організм виробляє цілий спектр різних гормонів, які відповідають за здорову вагу. Гормони регулюють різні функції організму, деякі безпосередньо впливають на поведінку.

Популярні новини зараз
Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Схуднення. Фото: кадр з youtube
Схуднення. Фото: кадр з youtube

При недосипанні знижується рівень гормону лептину. Він відповідає за кількість жиру в організмі. Слід зменшитися лептину, мозок усвідомлює, що жиру стало менше. А це означає, що настали голодні часи, і мозок збуджує апетит, щоб запасти достатньо жиру.

Також у невиспаного високий рівень кортизолу - гормону стресу. Через недосипання зростає і рівень гормону греліну. Він виробляється у шлунку і сигналізує мозку про те, що шлунок порожній. Тобто грелін також підвищує почуття голоду.

Нагадаємо, що зміцнить імунітет і врятує від зайвих кілограмів: чому саломає бути в кожному холодильнику .

Раніше ми повідомляли, що прикрасьте свою дієту: п'ятірка індійських спецій для прискореного спалювання жиру.