Кожен із нас знайомий з тим незручним моментом, коли ліжко, здається, перетворюється на портал до божевільного потоку думок, як тільки ви намагаєтеся заснути. Цей цирк у голові може затягуватись годинами, позбавивши вас заслуженого відпочинку.

Однак, не впадайте у відчай! Ось кілька перевірених способів, як впоратися з безсонням і уникнути вечірніх думок:

Безсоння / фото: Unsplash
Безсоння / фото: Unsplash

Якщо ваше ліжко перетворилося на місце для безсоння, спробуйте перепрограмувати його на сон. Обмежте його використання тільки для сну та інтимної близькості, уникайте використання з іншою метою.

Поступово ваш мозок асоціює ліжко із відпочинком, а не бурхливою активністю.

Популярні новини зараз
Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Якщо дорожите субсидією – не ігноруйте: що треба робити, щоб залишитися з допомогою Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Засипайте за розкладом сну

Підтримуйте режим сну, лягаючи спати лише тоді, коли з'являється явна сонливість. Якщо вона не приходить, піднімайтеся з ліжка і займайтеся розслаблюючим в іншій кімнаті. Поступово ви навчитеся розмежовувати час для сну та час для неспання.

Подолати безсоння. Фото: Youtube
Подолати безсоння. Фото: Youtube

Кросворди, радіо та книги

Коли ваші думки починають стрімкий марафон, переривайте їх чимось спокійним. Читання книги, слухання радіо або навіть розгадування кросворда можуть допомогти переключити активність вашого розуму, дозволяючи йому засинати разом із вами.

Працюйте з біоритмами

Приведіть свій біологічний годинниковий механізм у порядок, встаючи в той самий час щодня. Це допоможе встановити нормальні цикли сну та неспання, зменшивши потребу в нічних сесіях неспання.

Безсоння, фото championat
Безсоння, фото championat

Не залишайтеся в ліжку, якщо не спите

Якщо безсоння вас знову атакує, не мучтеся в ліжку. Встаньте і займіться чимось тихим та розслаблюючим, уникаючи стимулюючих дій. Вірте, що сон повернеться, коли ви готові до нього.

Ці прості кроки не тільки допоможуть вам боротися з безсонням, але й принесуть у ваш сон гармонію та спокій. Не давайте бурхливим думкам увечері викрадати ваш заслужений відпочинок!

Також ми писали, погляньте на свої ноги і дізнайтеся - чи рано ви помрете: один синдром багато розповість

Знай.ua повідомляв про те, що вчені дізналися, як безсоння дарує вам радість - депресія може зникнути "просто так"