Яблука є одним із найпоширеніших фруктів, якими люблять ласувати українці.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВони містять багато вітамінів та корисних мікроелементів, а також дуже смачні та використовуються не тільки для споживання у свіжому вигляді.
З яблук можна приготувати смачні компоти, запашну випічку та інші страви. Тому дуже актуальним є питання збереження свіжості цього продукту протягом якомога більш тривалого терміну.
Тому насамперед для яблук краще знайти найбільш підходяще місце, інакше за кілька днів доведеться викидати гнилі плоди. Наприклад, садівники та городники знають, що ділянку необхідно планувати з урахуванням особливостей рослин.
Відомо, що одні культури добре вживаються одна з одною, інші – погано. Така сама ситуація і з плодами. Кожен, мабуть, помічав, що у певних випадках фрукти можуть згнити за лічені дні і навіть за добу.
Щоб яблука зберігалися кілька тижнів, їх розміщують на одній із полиць холодильника або кладуть у фруктівницю на кухонному столі.
Однак, якщо поряд яблук будуть абрикоси, то плоди швидко згниють. Адже цей фрукт виділяє етилен, що провокує дозрівання яблук. Відповідно у разі, коли плоди стиглі, починається процес гниття.
Саме тому яблука та абрикоси потрібно зберігати окремо. Те саме стосується і сумісності яблук та бананів. Крім того, на їх смак можуть вплинути картопля та морква, якщо їх зберігати поряд.
Нагадаємо, що прослужить ще не один десяток років: енергетики розповіли, як продовжити життя холодильнику.
Раніше ми повідомляли, що після цього дорога одна – на смітник: які продукти не можна зберігати в поліетиленовий пакет.