Вчені не припиняють спроб подолати одну з найважчих хвороб людства – рак. Зі Сполучених Штатів Америки прийшли пізнавальні новини. Так, дослідники з дитячої лікарні Немур у місті Орландо виявили до цього невідому властивість вірусу Зіка, який здатний боротися з онкологічними захворюваннями.

Про це стало відомо завдяки повідомленню американського медичного журналу Cancer Research Communications.

Вакцинація. Фото: YouTube
Вакцинація. Фото: YouTube

У ході експериментів мишам були вживлені клітини з пухлин нейробластоми людини, а потім їм ввели вірус Зіка. В результаті досвіду відбулася практично повна загибель пухлинних тканин, а здорові тканини не постраждали.

Експеримент показав, що у мишей зникли всі симптоми хвороби, а також не траплялося рецидивів, у них високе виживання.

Популярні новини зараз
Готуйте мішки для грошей та відкривайте валютні рахунки: на кого із знаків Зодіаку зваляться шалені гроші ще до кінця року Українцям запропонували перейти на новий тариф: зменшить рахунки за світло В Україні "заморожують" виплати на 3 роки: як зміниться реальний розмір пенсій та зарплат "Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони
Показати ще

Миші, фото pxhere
Миші, фото pxhere

Нове дослідження свідчить про те, що вірус Зіка впливає на нейробластоми, найбільш агресивний вид раку, може бути ефективним і за інших видів раку. Вчені сподіваються, що в найближчому майбутньому їм вдасться створити препарат, який можна використовувати на людях, хворих на рак.

Вакцинація. Фото: скріншот youtube
Вакцинація. Фото: скріншот youtube

Матеріали характеру новин не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед ухваленням рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, українці можуть піти на лікарняний без відвідування лікаря: коли це можна зробити.

Раніше повідомлялося, не чай, а цілющі зілля: який напій здатний захистити від десятків захворювань.

Також, доктор Комаровський пояснив, чому не варто міняти курячий бульйон на таблетки: "Це чудово...".