Коли ви з любов'ю і працею готуєте смачну випічку, хочеться, щоб вона залишалася смачною якомога довше, правда? Але як правильно зберігати її, щоб не втратити смак та аромат? Давайте розберемося у цьому разом.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяСекрети правильного зберігання ваших улюблених пирогів, булочок та печива прості.
Не варто зберігати випічку в хлібниці або духовці. Це може зробити її черствою. Краще поклади свіжоспечені ласощі на чисту дошку і прикрий їх серветкою.
Якщо у вас є гарячі пиріжки або булочки, не складайте їх купкою. Вони можуть відпарити один одного та стати липкими. Розкладіть їх окремо, і коли вони охолонуть, прикрийте паперовою серветкою.
Для більш тривалого збереження свіжості гарячих пиріжків та булочок загорніть кожен у пергамент.
Якщо у вас є охолоджений дріжджовий пиріг, покладіть його в холодильник, загорнувши в плівку. Такий пиріг можна зберігати до 5 діб. Зауважте, що пироги на свіжих дріжджах зберігаються довше, ніж на сухих.
Якщо випічка містить начинку, зверніть увагу на її тип. Сухі начинки можна зберігати в натуральній тканині, тоді як ті, що містять крем або кисломолочний сир, краще зберігати в холодильнику, попередньо упаковавши їх.
Дотримуючись цих простих правил, ви зможете насолоджуватися свіжістю та смаком вашої випічки протягом тривалого часу.
Крім того, Знай.ua розповідав про ароматний, повітряний пиріг без вершкового масла: знадобляться прості продукти та ложка
Також наш портал повідомляв, цибулевий пиріг із сиром: як урізноманітнити класику з мінімумом зусиль