При поході до кінотеатру або домашніх посиденьках біля телевізора мало хто відмовиться від порції ароматного попкорну. Закуска допоможе приємно скрасити час, але в довгостроковій перспективі загрожує неприємними наслідками для організму. Про це пише womanlife.

Що може бути краще, ніж сісти перед телевізором для перегляду улюбленого серіалу чи фільму та запастися відерцем попкорну? Багато хто так думає і, на жаль, помиляється. Попкорн - одна з найнебезпечніших закусок й дієтологи виділяють кілька причин того.

Попкорн. Фото: скрін youtube
Попкорн. Фото: скрін youtube

По-перше, навіть невелика порція попкорну містить добову норму калорій. Також потрібно врахувати, що в ньому може бути чимало шкідливих харчових добавок, що забезпечують яскравий смак.

По-друге, фахівці заявляють, що при приготуванні попкорну утворюється небезпечна речовина - діацетил. Цей компонент підвищує ризик розвитку онкологічних патологій, хвороби Альцгеймера та фіброзу легеневої тканини.

Популярні новини зараз
Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Зміни у військовому обліку: українським чоловікам видадуть новий документ
Показати ще

Перегляд телевізора. Фото: скрін youtube
Перегляд телевізора. Фото: скрін youtube

Якщо під час перегляду фільмів чи серіалів не вдається обійтися без поїдання закусок, слід знайти альтернативу попкорну. Це можуть бути звичайні житні сухарики, які можна приготувати самостійно. Також можна хрумати сухофрукти, гарбузове насіння або сушені овочі.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше портал Знай повідомляв, улюблена кола та бургер можуть викликати рак: вчені дійшли шокуючих висновків.

Також наш портал інформував, огіркова "терапія": від яких хвороб може врятувати популярний овоч.

Крім того, ми писали, у вас точно буде рак, якщо ви питимете таку воду: перегляньте вживання інакше не оберетеся біди.