Під час ожеледиці завжди є ризик невдало впасти й травмуватися. У кращому разі це забиття, а в гіршому – переломи. Однак прості хитрощі, які допоможуть убезпечити себе за такої складної погоди. Про це пише "Апостроф".

Перше, що можна зробити, щоб знизити ризик падіння під час ожеледиці – віддати взуття на модернізацію фахівцям. Вони можуть поглибити протектор на підошві або зробити напилення, щоб взуття мало сильніше зчеплення з поверхнею. Втім, можна застосувати менш витратні способи.

Ожеледиця, скріншот: YouTube
Ожеледиця, скріншот: YouTube

Найпростіший медичний тканинний лейкопластир, наклеєний на підошву, може врятувати від ковзання та можливого падіння. Втім, такий метод не відрізняється надійністю, оскільки пластир може досить швидко відклеїтись.

Непоганим тимчасовим рішенням може стати наждачний папір на підошві. Її можна приклеїти за допомогою суперклею і приблизно на тиждень забути про ризик упасти. Ще в магазинах можна придбати спеціальні льодоступи.

Популярні новини зараз
Кожен пенсіонер повинен визначитися: українців поставили перед вибором Тепер без цього документу з дому ні ногою: чоловікам нагадали про штраф від 17 до 25 тисяч гривень Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня
Показати ще

Ожеледиця, скріншот: YouTube
Ожеледиця, скріншот: YouTube

Якщо ожеледиця застав зненацька і потрібно дістатися з точки А в умовну точку Б, то можна застосувати простий лайфгак. Потрібно зняти шкарпетки та надіти поверх взуття. Це не дуже гарно візуально, але дозволить безпечно подолати відстань під час ожеледиці.

Раніше портал Знай повідомляв, тепло та затишок з мінімум зусиль: як зробити домашню грілку з підручних матеріалів.

Також наш портал інформував, як урятувати людину від переохолодження: порядок дій може врятувати життя.

Крім того, ми писали, зігрій свого "дружка": як не зіпсувати новий смартфон на морозі.