Мед - популярний продукт, який багато хто вважає здоровою альтернативою цукру. Однак він також може становити загрозу для організму. Про це йдеться у матеріалі порталу ua-novosti.

Мед має високий глікемічний індекс, тому може різко підвищувати рівень цукру на крові. Насамперед це може перешкодити скинути вагу або нашкодити фігурі, якщо споживати продукт регулярно. За словами дієтологів, щоденне споживання меду в кількості понад трьох столових ложок може також зашкодити підшлунковій залозі.

Мед, скріншот: YouTube
Мед, скріншот: YouTube

Солідний рівень глікемічного індексу не єдиний "сюрприз". Продукт також має високу калорійність – столова ложка 64 кілокалорії. Саме тому не варто захоплюватися продуктом тим, хто стежить за фігурою.

Найнебезпечніший мед для дитячого організму. Фахівці рекомендують не давати продукт дітям молодше року, оскільки не сформований повністю кишечник може не впоратися.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Мед. Фото: скрін youtube
Мед. Фото: скрін youtube

Додавати мед до чаю замість цукру також не найкраща ідея. При нагріванні понад 60 градусів продукт втрачає будь-які корисні властивості. При цьому можуть формуватись сполуки, які не додадуть організму здоров'я.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше портал Знай повідомляв, рецептори "заспівають" від задоволення та організм оцінить: дієтологи назвали найкорисніший десерт.

Також наш портал інформував, від них прищі ростуть, як гриби після дощу: з якими продуктами потрібно бути обережнішими.

Крім того, ми писали, соняшникова олія: чому цей важливий продукт може скоротити тривалість життя.