У зимовий період кожен хоче споживати мінімум газу, але при цьому не ходити вдома у теплих штанях та курточці. Сантехнік поділився хитрощами, як посилити тепло від батарей і при цьому не збільшувати витрати голубого палива. Про це пише видання mirror.

В першу чергу дуже важливо перевірити, що радіатори не закриті будь-якими предметами або речами, які можуть перешкодити теплу поширюватись по кімнаті. Це не може бути не тільки меблі, а будь-які предмети, що розташовані на батареї. Наприклад, ті ж шкарпетки, які часто залишають сушитися на радіаторі.

Батареї у квартирі, кадр з відео
Батареї у квартирі, кадр з відео

Істотно знижує тепловіддачу наявність пилу на радіаторі. Забруднення слід усунути. Для цього можна використовувати трубку пилососа зі спеціальною тонкою насадкою, щоб дістатися найважчих місць.

Великим плюсом буде встановлення радіаторних клапанів. Також потрібно перевірити, щоб усі батареї нагрівалися з однаковою швидкістю та не було холодних ділянок.

Популярні новини зараз
Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Опалення. Фото: скрін youtube
Опалення. Фото: скрін youtube

Крім цього, можна встановити згори або знизу радіатора невеликі електричні кулери. Таке просте рішення допоможе швидше прогрівати кімнату.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, інфрачервоні панелі: як забезпечити ефективне опалення та скоротити рахунки за енергію.

Також наш портал інформував, що зробити з холодильником, щоб він споживав менше електроенергії: прості рішення врятують гаманець.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, навіщо українцям класти цеглу на газові конфорки: цей метод врятує вас, якщо не буде опалення.