Деякі дієтологи закликають не їсти м'яса, щоб прожити довге і насичене життя, але є продукти, що несуть не меншу, а часом і більшу небезпеку..
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяУльтра перероблені продукти збільшують ймовірність смертності. Це дослідження проводилося в Університеті Лома Лінда, і в цьому проекті взяло участь понад 75 тисяч людей.
Дослідження показало, що ризик смертності був підвищений при цьому і у вегетаріанців, і тих, хто їсть м'ясо. Іншими словами, якщо ви постійно будете їсти продукти, що зазнали глибокої обробки, то проживете менше.
При вживанні таких продуктів у великих кількостях підвищується ризик смертності від різних причин: від респіраторних (хронічна обструктивна хвороба легень), неврологічних (недоумство, хвороба Паркінсона) захворювань, хвороб нирок.
Серед таких продуктів - солодощі, пиріг яблучний, кукурудзяні чіпси, булочки, хліб в упаковці.
Ще фахівці з'ясували, що скорочує життя й червоне м'ясо. Так, якщо його вживати щодня приблизно по 42,5 г, ризик смертності підвищиться на 8 відсотків.
Матеріали характеру новин не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед ухваленням рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.
Нагадаємо, що можуть бути проблеми: дієтологи розповіли, який зеленню не можна зловживати.
Раніше ми повідомляли, що від них прищі ростуть, як гриби після дощу: з якими продуктами потрібно бути обережнішими.