Хто стикався проблемою пригорання сковорідки, той знає, як це заважає приготуванню страв. Досвідчені господині поділилися кількома порадами, які мають допомогти уникнути цієї неприємності. Про це пише інформаційний портал storinka.

Перше, що потрібно зробити, щоб уникнути пригорання сковорідки – вибрати правильний рівень нагріву. Якщо включити вогонь на всю силу, це може призвести до швидкого згоряння рослинної олії або їжі, що обіцяє неприємними наслідками. Найкраще починати із середнього вогню та регулювати його при необхідності.

Піца на сковорідці, скріншот з відео
Піца на сковорідці, скріншот з відео

Зменшити ризик пригорання сковорідки можна за умови правильного вибору масла. Так, олії з більш високим рівнем димлення, такі як ріпакова або олія, підійдуть для приготування їжі на високих температурах.

Сковорідка. Фото: скрін youtube
Сковорідка. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Ще одне правило, про яке не можна забувати - перед смаження сковорідку потрібно прогрівати. І робити це слід правильно. Так, досвідчені господині рекомендують дати сковорідці поступово нагрітися, а вже потім додавати олію та їжу. Такий підхід допоможе розподілити тепло та уникнути утворення гарячих ділянок, на яких може пригоріти їжа.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, не тільки помити, а й знезаразити: як правильно доглядати кухонні дошки.

Також наш портал інформував, як правильно прати кухонні рушники, щоб стали як нові: рятівний лайфгак.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, лимон не тільки в чай ​​або до коньячку: як цитрус допоможе для мікрохвильової печі, чайника і навіть кухонної дошки.