Хто стикався проблемою пригорання сковорідки, той знає, як це заважає приготуванню страв. Досвідчені господині поділилися кількома порадами, які мають допомогти уникнути цієї неприємності. Про це пише інформаційний портал storinka.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПерше, що потрібно зробити, щоб уникнути пригорання сковорідки – вибрати правильний рівень нагріву. Якщо включити вогонь на всю силу, це може призвести до швидкого згоряння рослинної олії або їжі, що обіцяє неприємними наслідками. Найкраще починати із середнього вогню та регулювати його при необхідності.
Зменшити ризик пригорання сковорідки можна за умови правильного вибору масла. Так, олії з більш високим рівнем димлення, такі як ріпакова або олія, підійдуть для приготування їжі на високих температурах.
Ще одне правило, про яке не можна забувати - перед смаження сковорідку потрібно прогрівати. І робити це слід правильно. Так, досвідчені господині рекомендують дати сковорідці поступово нагрітися, а вже потім додавати олію та їжу. Такий підхід допоможе розподілити тепло та уникнути утворення гарячих ділянок, на яких може пригоріти їжа.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, не тільки помити, а й знезаразити: як правильно доглядати кухонні дошки.
Також наш портал інформував, як правильно прати кухонні рушники, щоб стали як нові: рятівний лайфгак.
Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, лимон не тільки в чай або до коньячку: як цитрус допоможе для мікрохвильової печі, чайника і навіть кухонної дошки.