Мандарин - дуже корисний та смачний фрукт, залишки якого можна застосовувати для вирішення деяких побутових завдань. Що можна зробити зі шкірками від мандарина, розповідає портал telegraf.

Зимовий період – час коли найактивніше поїдаються мандарини. У помірній кількості фрукт дуже корисний для організму. Однак мало хто знає, що отримати користь можна і зі шкірки фрукта, які не вживаються в їжу і часто просто викидаються.

Мандарини, кадр з відео
Мандарини, кадр з відео

Насамперед мандаринові кірки можна використовувати проти небажаних комах, наприклад, від молі. Для цього сухі шкірки слід розкласти між речами і вони просочать одяг ароматом, який не люблять ці комахи.

Мандарини, фото: Знай.ua
Мандарини, фото: Знай.ua

Популярні новини зараз
"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

Також можна приготувати настій на мандаринових кірках для обприскування рослин. Такий засіб допоможе у боротьбі з попелицями та павутинним кліщем. Спосіб приготування простий: 200 г шкір залити літром теплої води і залишити на 5 днів у темному місці. Після цього потрібно процідити половину готового розчину і розбавити 2 л відстояної води, а тому додати чайну ложку натертого господарського мила.

Мандарини. Фото: скрін youtube
Мандарини. Фото: скрін youtube

Ще один цікавий метод використання мандаринових кірок - читка кахлю від жита, вапняного нальоту і навіть невеликих вогнищ цвілі. Приготувати засіб для чищення просто: шкірку від фрукта наполягти в оцті. Також можна використовувати кірки апельсина.

Раніше портал Знай повідомляв, ідеальний розчин для вологого прибирання підлоги: засіб, який знищує небезпечні бактерії.

Також наш портал інформував, не тільки до шашлику: хитромудрі лайфгаки з кетчупом, які здивують кожного.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, як розібратися з брудним посудом, якщо немає води: лайфгаки, які врятують у важкі часи.