З підвищенням цін на комунальні послуги виникає питання економії. Але навіть з тотальним заощадженням, кількість спожитої електроенергії не змінюється. Причиною цього можуть бути електроприлади.

Серед електроприладів є 4, які споживають найбільше електрики. Тому, щоб зекономити на платіжках їх краще вимикати на ніч. Про це розповіли в Pixelinform.

Електроприлади. Фото: скрін youtube
Електроприлади. Фото: скрін youtube

Телевізор

Багато людей полюбляють дивитися телевізор перед сном, і тому вимикають його за допомогою пульта, не витягуючи штекер з розетки. В такому випадку прилад не вимикається, а переходить в режим очікування. Це призводить до того, що за ніч він продовжуватиме витрачати вашу електроенергію.

Популярні новини зараз
З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Показати ще

Перегляд телевізора. Фото: скрін youtube
Перегляд телевізора. Фото: скрін youtube

Ноутбук або комп'ютер

Щоб зекономити час користувачі ноутбуків залишають заряджатися його на ніч. Але зарядившись до 100 %, він починає "тягнути" зайву електрику до моменту поки його не відімкнуть з мережі.

Ноутбук. Фото: скрін youtube
Ноутбук. Фото: скрін youtube

Зарядка для телефону

Користувачі мобільних телефонів допускають помилку, яка не тільки збільшить кількість спожитої електрики, а й зіпсує батарею пристрою. Фахівці розповіли, що до такого результату може призвести зарядка телефону на ніч.

Заряджання гаджетів. Фото: скрін youtube
Заряджання гаджетів. Фото: скрін youtube

Роутер

Wi-Fi роутер помічник в навчанні та роботі. Але багато хто забуває про те, що його потрібно вимикати з розетки. За період часу, коли ним не користуються, пристрій не перестає працювати, а повільно споживає електрику. Окрім цього вимкнення роутера перед сном знижує вплив електромагнітних хвиль.

Домашній роутер, скріншот: YouTube
Домашній роутер, скріншот: YouTube

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, це роблять безкоштовно, а за світло можна буде платити "копійки"

Раніше портал Знай інформував, українцям роздають безкоштовні обігрівачі та набори для утеплення житла: як отримати допомогу

Також наш портал повідомляв, кожен споживач повинен знати: в обленерго розібрали важливе питання щодо електролічильників