Кімнатні квіти допомагають створити в будинку особливу атмосферу, а також очищають повітря. Однак не всі рослини можна розміщувати у спальній кімнаті. Наслідком може бути недосипання і супутні проблеми, пов'язані з поганим відпочинком. Про це пише storinka.

Олеандр, філодендрон і лілія мають інтенсивний аромат, який досить сильний, щоб заважати засипанню. А якщо заснути та вийде, то рослини призведуть до дискомфорту під час відпочинку. Аромати таких кольорів можуть спровокувати головний біль, запаморочення.

Кімнатні рослини, скріншот: YouTube
Кімнатні рослини, скріншот: YouTube

Деякі рослини небезпечні не лише через аромат. Наприклад, олеандр і філодендрон є отруйними і можуть становити загрозу для дітей та тварин. Щоб уникнути негативних наслідків, такі рослини слід тримати подалі від улюбленців і малюків.

Кімнатні рослини. Фото: скрін youtube
Кімнатні рослини. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Для спальні експерти рекомендують вибирати лаванду, алое та спатифіллюм, які додадуть кімнаті затишок і сприятимуть поліпшенню сну.

Але якщо в будинку є кішка, слід враховувати цей фактор. Наприклад, алое – корисно для людини, а для кішки досить небезпечно. Рослина викликає сильну інтоксикацію, якщо тварина вирішує спробувати її на смак.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, павуки підуть самі: яка рослина прожене з дому восьмилапих гостей.

Також наш портал інформував, поїв шпинат і "зловив білочку": популярний продукт може викликати галюцинації та помутніння зору.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, 8 кімнатних рослин, які позбавлять вас конденсату на вікнах, поєднайте приємне оку з корисним для дому.