Шкарпетки носять практично щодня і їм властиво швидко забруднюватись. Іноді темні ділянки випрати просто неможливо, тож доводиться купувати нові.

Але є метод, завдяки якому шкарпеткам можна повернути початкову білизну.

Шкарпетки після прання, фото freeimages
Шкарпетки після прання, фото freeimages


Саме на білих шкарпетках після прання залишаються стійкі плями, які іноді не можна видалити навіть спеціальними засобами. Але якщо заздалегідь замочити їх розчині, приготованому в домашніх умовах, а потім відправити в пральну машину, цю проблему можна вирішити.

Як відбілити шкарпетки за допомогою лимона чи соди з оцтом

Потрібно налити в каструлю воду, додати два нарізані лимони і довести до кипіння. Після того, як розчин трохи охолоне, можна замочити шкарпетки та залишити на 1-2 години. Після такої процедури випрати як завжди.

Лимон, фото з вільних джерел
Лимон, фото з вільних джерел

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

І другий розчин з використанням соди та укусу. Ця суміш відмінно відбілює тканину і видаляє плями, як і лимон.

Слід змішати трохи харчової соди з водою до одержання густої пасти. А потім натерти нею шкарпетки та залишити на 20-30 хвилин, щоб вона подіяла. Далі завантажити звичайне прання. Ефект буде хорошим, плями або темні розлучення підуть.

Сода, оцет, фото з відкритих джерел
Сода, оцет, фото з відкритих джерел

Нагадаємо, як правильно прати кухонні рушники, щоб стали як нові: рятівний лайфхак.

Раніше ми повідомляли про домашню "хімію", яка допоможе прибрати неприємну жовтизну з постільної білизни : три рецепти.

Так само стало відомо, як випрати рушники після фарбування волосся: завдяки цим маніпуляціям жодної плями не залишиться.