Один з найважливіших етапів ручного прання - сортування одягу та білизни. Ще дуже важливо знати, як без пральної машинки видалити плями. Все це чудово, також необхідно розібратися з миючими засобами.

Цього разу один із українських блогерів, який часто ділиться побутовими лайфгаками, розповів про основні правила ручного прання.

За словами експертів, сортування білизни – один із найважливіших етапів прання.

Ручне прання, фото chisto-uyutno
Ручне прання, фото chisto-uyutno

Зробіть зі своєї білизни щонайменше чотири групи та стирайте кожну з них окремо:

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" Українцям дадуть готівку на оплату комуналки: кому час йти до банку Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

- біле;

- Світле;

- темне;

- Делікатне (вовна, шовк і т.д.)

Після того як ви відсортували одяг за кольором, ви також можете відсортувати його за типом тканини та ступенем забруднення. Це розділить кожну групу на ще кілька дрібніших.

Видалення плям

Процес видалення плям може залежати від типу плями та її давності. Для найкращих результатів плями повинні бути попередньо оброблені, особливо коли йдеться про делікатні тканини, оскільки вони не надто добре витримують чищення.

Попередньо обробіть плями, додавши ложку миючого засобу будь-які плями. Акуратно утріть його в тканину.

Вибір миючого засобу

Прання одягу вручну ставить питання, який миючий засіб слід використовувати. Експерти рекомендують переконатися, що ви вибрали миючий засіб, який повністю розчиняється, щоб на одязі не залишалося слідів після прання.

Прання, фото YouTube
Прання, фото YouTube

Оптимальна температура

Завжди перевіряйте етикетку для догляду за тканиною, щоб дізнатися, які у неї обмеження температури. Але, за словами експертів, зазвичай оптимальною температурою води для ручного прання є кімнатна температура.

Ефективне прання

За словами фахівців, найкращий спосіб ефективно прати одяг вручну - це приготувати розчин води, змішаний з найкращим типом прального порошку, занурити одяг і залишити на 30 хвилин. Після замочування прополощіть речі в розчині, уникаючи рухів, що скручують, щоб тканина не розтягнулася.

Використовуй кондиціонер

Потім рекомендується наповнити ємність для прання прохолодною водою для полоскання та налити трохи кондиціонера для білизни. Перемішайте одяг у розчині кілька разів, потім залиште його замочувати. Нарешті, злийте воду та повторіть процес полоскання без пом'якшувача тканини, доки вода для полоскання не стане чистою.

Прання, фото: Getty Images
Прання, фото: Getty Images

Як сушити білизну, яка була випрана вручну

Уникайте вичавлювання або скручування, оскільки вони можуть легко пошкодити одяг. Натомість краще притиснути одяг до краю раковини або тазика, щоб позбутися зайвої води, а потім розкласти її для просушування.

Нагадаємо, вашим салатам не буде рівних: як правильно вибрати крабові палички для страви.

Раніше повідомлялося, психолог назвав серйозну помилку, яку роблять закохані на початку відносин: "зруйнуйте" просто все.

Також, догляд за фікусом взимку: як доглядати рослину так, щоб вона залишалася здоровою.