Не всі продукти, а особливо їх надлишок корисні для нашого організму. Вони можуть негативно вплинути на той чи інший орган або загальне самопочуття.

Це стосується нашого зору. Виявляється, є продукти, які можуть зіпсувати його. Лікар-окуліст Вітні Селтман назвала два повсякденні продукти, які можуть сильно зіпсувати зір. Фахівець також дала корисні поради щодо того, чим їх можна замінити.

хліб і молоко
хліб і молоко

Найгіршими для здоров'я очей продуктами є хліб та макарони, вважає окуліст. Згідно з її поясненням, прості вуглеводи у цих продуктах підвищують рівень цукру в крові. Внаслідок цього виникає більший ризик вікової дегенерації жовтої плями – місця найбільшої гостроти зору у сітківці ока.

Фахівець пояснює, що вікова дегенерація жовтої плями зазвичай відбувається у осіб віком від 50 до 60 років. Внаслідок цього у людини спостерігаються складнощі з читанням чи розпізнаванням осіб. Ускладнення можуть виникнути навіть до галюцинацій.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Тому фахівець рекомендує замінити білий хліб та макарони цілозерними сортами, щоб не допустити підвищення цукру в крові. Крім того, окуліст радить відмовитися від обробленого м'яса через значний вміст натрію.

Макарони, скріншот з відео
Макарони, скріншот з відео

Нагадаємо, що тестостерон буде, як у молодого юнака навіть після 40 років: які продукти - скарб для чоловічого здоров'я.

Раніше ми повідомляли, що солодкості, напої і навіть м'ясо: 6 продуктів, через які можна набрати вагу.