Дерев'яна дошка - незамінна річ на кухні. Вона використовується при кожному приготуванні страви, тому потребує особливого догляду. Просто помити дошку недостатньо, оскільки на ній можуть залишитись бактерії. Про це пише портал newsyou.

При неналежному догляді дерев'яна кухонна дошка стає справжнім розсадником бактерій. Це не найкраще впливає на якість приготовлених за її допомогою страв. Досвідчені господарки поділилися простим, але ефективним способом очищення дошки.

Як очистити кухонну дошку. Фото: скрін youtube
Як очистити кухонну дошку. Фото: скрін youtube

Так, насамперед потрібно знайти перекис водню та харчову соду. Зазвичай ці кошти присутні практично в кожному будинку, тому проблем з їх пошуком не повинно бути. Далі трохи соди слід висипати на кухонну дошку та залити перекисом. Коли почнеться реакція, потрібно розподілити суміш по поверхні, використовуючи щітку.

Як очистити кухонну дошку. Фото: скрін youtube
Як очистити кухонну дошку. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Такий елементарний трюк допоможе не тільки знезаразити кухонну дошку, але й прибрати всі неприємні запахи, які вони часто вбирають у себе. Також подібне очищення допомагає продовжити термін служби цього кухонного начиння.

Загалом рекомендується тримати на кухні кілька дощечок - для овочів, м'яса та інших продуктів.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як розібратися з брудним посудом, якщо немає води: лайфхаки, які врятують у важкі часи.

Також наш портал інформував, прямо як нові: як наточити леза блендера — вам знадобиться яєчна шкаралупа і кілька секунд.

Крім того, ми писали, постраждають навіть ваші нащадки: експерти розповіли, чому пластикові електрочайники загрожують здоров'ю.