Шкарпетки з часом набувають "брудного" відтінку, від якого непросто, часом неможливо позбутися при пранні. Особливо це стосується білих шкарпеток. Втім, викидати аксесуар не варто, адже йому можна повернути свіжий вигляд простими та екологічно чистими засобами. Про це пише storinka.

Подарувати шкарпеткам друге життя досить просто і для цього не доведеться купувати дорогі засоби для виведення плям або відбілювачі. Скористатися можна засобами, які знайдуться практично на будь-якій кухні.

Прання шкарпеток. Фото: скрін youtube
Прання шкарпеток. Фото: скрін youtube

Спосіб №1

У літрі теплої води розвести дві столові ложки солі і занурити в розчин брудні шкарпетки, а потім залишити на 10 хвилин. Після цього шкарпетки слід промити та обполоснути холодною водою. Для покращення результату можна додати рідке мило.

Спосіб №2

Змішати чашку лимонного соку та літр теплої води. У розчин занурити шкарпетки та залишити на 45 хвилин. Цей метод добре підійде, якщо потрібно повернути свіжіти білим шкарпеткам. Наприкінці носіння потрібно просто промити і дати їм висохнути на сонці.

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Прання шкарпеток, скріншот з відео
Прання шкарпеток, скріншот з відео

Спосіб №3

Змочіть шкарпетки та створіть пасту із соку половини лимона та столової ложки харчової соди. Потім обережно потріть шкарпетки та залиште їх на 10 хвилин. Такий нехитрий засіб може здатися примітивним, проте ефект здивує. Для складніших забруднень можна додати марсельське мило.

Раніше портал Знай повідомляв, як видалити пляму з одягу від відбілювача: топ-3 способи, де допоможе алкоголь.

Також наш портал інформував, труднощів більше не виникне: як добре випрати пуховик і не зіпсувати його.

Крім того, ми писали, це просто магніт для вовни: засіб, який допоможе позбутися "сюрпризів" від вихованця на одязі.