Українці живуть у непростих умовах, коли через атаки російських загарбників можуть відбуватися аварійні відключення світла, опалення та водопостачання. У таких випадках потрібно мати на озброєнні лайфгаки, які допоможуть у виконанні побутових завдань. Про це пише storinka.

Так, якщо в будинку зникло водопостачання, то однією з головних проблем стає миття посуду. Якщо є запаси питної води, її краще залишити на важливі потреби. Для посуду є ряд простих рішень.

Жирний посуд, скріншот: YouTube
Жирний посуд, скріншот: YouTube

Лайфгак №1

Якщо є доступ до дощової води, її слід накопичити в якомусь резервуарі, а потім закип'ятити, щоб використовувати для миття посуду. Альтернативою може стати сніг, який можна зібрати у дворі.

Спочатку воду, зібрану в такий спосіб, потрібно закип'ятити в каструлі, а потім опустити в неї брудний посуд, щоб простерилізувати її. Коли вода охолоне, можна вийняти посуд і прибрати на зберігання.

Популярні новини зараз
З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати
Показати ще

Посуд. Фото: скрін youtube
Посуд. Фото: скрін youtube

Лайфгак №2

Якщо вдома є дитячі серветки, то вони можуть допомогти. Посуд слід очистити від великих залишків їжі, а потім ретельно протерти поверхню серветкою, допоки вона не стане помітно чистою. Після цього повторити процедуру новою серветкою, щоб знищити залишки мікробів, а потім протерти поверхню сухою та чистою ганчіркою.

Лайфгак №3

Мити посуд не доведеться, якщо його не забруднити. Для цього тарілку можна покрити тонким шаром поліетиленової плівки, а після прийому їжі викинути її.

Раніше портал Знай повідомляв, засяє яскравіше за нову: найпростіші способи відчистити від нагару форму для запікання.

Також наш портал інформував, прямо як нові: як наточити леза блендера — вам знадобиться яєчна шкаралупа і кілька секунд.

Крім того, ми писали, як почистити матрац у домашніх умовах, щоб був як новий: кілька секретів від професіоналів.