Новроічні свята додають не лише гарного настрою, а й клопотів. Майже всі власники котиків знають, що пухнасті обожнюють атакувати новорічні ялинки, стрибати на блискучі іграшки та гризти святкові гірлянди.

Під час таких ігор може постраждати не тільки хвойна красуня, а й улюбленець, а тому варто знати, як правильно прикрашати святкове дерево, коли з вами в одному домі живе пухнастий розбишака.

Котик. Фото Freepik
Котик. Фото Freepik

Про це пише royalcaninua.

По-перше, ялинку варто міцно закріпити знизу і зверху, щоб в кота не вийшло її перекинути.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Придбайте дійсно міцну і надійну підставку, а також мотузку, якою зможете прив'язати деревце до стіні чи до батареї.

Котик. Фото Freepik
Котик. Фото Freepik

Краще обирати варіанти без штучного снігу, адже він досить токсичний та може спричинити проблеми зі шлунково-кишковим чи навіть отруїти вашого улюбленця.

Вмикайте новорічні гірлянди лише тоді, коли ваш улюбленець перебуває під наглядом вас чи членів вашої родини.

Котик. Фото Freepik
Котик. Фото Freepik

Іграшки краще обирати пластикові чи дерев'яні, адже якщо кіт зможе до низ дістатись, то вони не розіб'ються і не поріжуть вашого пухнастого друга. Також не варто використовувати блискучу мішуру та дошик, адже кіт може з'їсти її та сильно пошкодити шлунковий тракт.

Нагадаємо про засіб, який змусить кота перестати мітити: досить кілька крапель.

Раніше ми повідомляли, як відучити кота стрибати на стіл: 4 робочі методи.

Також стало відомо, ви не врятуєте свій диван: чому не можна відрізати нігті коту і як це може погіршити здоров'я пухнастика