Радіатори – невід'ємна частина системи опалення будинків взимку, тому фахівці й зібрали кілька порад, які підкажуть, як покращити їхню ефективність протягом наступних холодних місяців.

Існує кілька простих кроків, які допоможуть вирішити проблему та подарувати вам тепло. Зазвичай, неполадки з радіаторами викликані нескладними несправностями. Про це повідомляє Express.

Батареї опалення, кадр з відео
Батареї опалення, кадр з відео

Балансування радіаторів гарантує їх рівномірне нагрівання незалежно від відстані до котла. Збалансовані батареї забезпечать оптимальну температуру. А ще найшвидший та найдешевший спосіб переконатися, що радіатори належним чином обігрівають кімнату – прибрати з них та з-під них усі предмети. Це триватиме близько десяти хвилин.

Радіатори потрібно чистити від пилу, щоб повітря вільно проходило через них. Великі купки пилу або ворсу можуть заблокувати внутрішні частини батареї та знизити її продуктивність.

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Холодно у квартирі. Фото: скрін youtube
Холодно у квартирі. Фото: скрін youtube

Якщо радіатор холодний зверху, а знизу гарячий – усередині застрягло повітря. Він займає місце, де має бути гаряча вода.

Іноді буває і навпаки – гарячий радіатор зверху, а холодний знизу. Це означає накопичення всередині шламу радіатора – поєднання іржі, бруду та накипу. З часом шлам неминуче циркулює за системою і може швидко зносити котел чи інші частини. Тому не варто ігнорувати, пов'язані із системою опалення, проблеми.

Нагадаємо, грітися доведеться всім: як врятувати себе в холодну пору, коли відключать світло і опалення

Як повідомляв "Знай.uа", тарифи на одну з комунальних послуг переглянуть: скільки платити з 1 січня

Знай.uа писав, неплатникам приготуватися: комунальники посилили боротьбу з боржниками