Якщо перестаратися з відбілювачем, або просто через незнання, то можна залишити на улюбленому одязі дуже негарну пляму. Багато хто чомусь упевнений, що такі плями це назавжди, проте не зовсім так. Не варто прощатися з улюбленою річчю, адже є кілька доступних методів, які допоможуть видалити відбілювачі плями з одягу.

Відбілювач використовується для дезінфекції, відбілювання та видалення плям з одягу та поверхонь. Та й сам він може залишити пляму на тканині.

Один із українських блогерів, який часто публікує побутові лайфхаки, розповів, що робити у подібних ситуаціях.

За його словами, потрібно діяти швидко і спробувати один із наступних трьох методів:

Прання, скріншот: YouTube
Прання, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Спирт та оцет

Змішайте половину склянки 70-градусного спирту із білим оцтом. Налийте отриманий розчин на пляму і протріть м'якою тканиною, уникаючи втирання. Потім випрати річ у пральній машині при температурі 30 градусів. Можливо, потрібно повторити цей процес кілька разів задля досягнення бажаного результату.

Ручне прання, фото chisto-uyutno
Ручне прання, фото chisto-uyutno

Горілка та джин

Якщо у вас є в будинку горілка або джин, використовуйте їх для видалення плями. Для цього речовина має бути вологою, а пляма не повинна повністю висохнути. Просто налийте значну кількість алкоголю прямо на пляму. Знову ж таки не намагайтеся потерти його, оскільки це може призвести до збільшення плями.

Прання, скріншот: YouTube
Прання, скріншот: YouTube

Кисневий порошок

Використовуйте перкарбонат натрію (кисневий порошок), який можна придбати у спеціалізованих магазинах для догляду за будинком. Спочатку обробіть пляму відбілювача лимонним соком, а потім протріть її за допомогою бавовняної тканини. Після цього додайте дві столові ложки перкарбонату натрію у кошик пральної машини.

Якщо тканина дозволяє, запустіть цикл прання за температури 40 градусів. У разі делікатних тканин рекомендується прати за температури 30 градусів і пляма легко зникне.

Нагадаємо, засяє яскравіше за нову: найпростіші способи відчистити від нагару форму для запікання.

Раніше повідомлялося, саморобний осушувач повітря для будинку: простий спосіб позбутися зайвої вологи.

Також, цей колір манікюру дуже старить ваші ручки: над чим варто задуматися старшим дівчатам.