Надмірна вологість у будинку може стати справжньою проблемою, особливо в зимовий період. Наприклад, на вікнах може з'являтися конденсат, а водночас і небезпечна для здоров'я пліснява. Нормалізувати рівень вологості можна дуже просто та безкоштовно, пише telegraf.

Висока вологість у будинку - вирішувана проблема. Наприклад, у магазинах пропонується багато видів спеціальних осушувачів повітря. Однак заплатити за такі пристрої доведеться чималі гроші. Але є й інший варіант – зробити осушувач своїми руками.

Конденсат на вікнах. Фото: скрін youtube
Конденсат на вікнах. Фото: скрін youtube

Перед тим, як розпочинати виготовлення саморобного осушувача, необхідно знайти "інгредієнти". По-перше, це мішечки, обов'язково з натурального матеріалу, наприклад, льон або бавовна. По-друге, наповнювач, який потрібно засипати у мішечок. Це може бути чорний чай, наповнювач для котячого туалету, харчова сода чи силікагель.

Конденсат на вікнах Фото: скрін youtube
Конденсат на вікнах Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Мішечки слід заповнити одним із засобів і розмістити в кімнаті. Рекомендується вибирати точки, де проблема з вологою особливо виражена, наприклад, підвіконня.

Приємний бонус до таких осушувачів – вони можуть давати і ароматичний ефект. Для цього в мішечок можна додати ароматичні спеції, сушені трави, натуральне мило та інші інгредієнти.

Раніше портал Знай повідомляв, 8 кімнатних рослин, які позбавлять вас конденсату на вікнах, поєднайте приємне оку з корисним для дому.

Також наш портал інформував, незабаром ця пліснява зжере і вас: як позбутися напасті у ванній без шкідливої ​​хімії і назавжди.

Крім того, ми писали, ви задихаєтеся щодня і не здогадуєтеся: 5 помилок прибирання, які роблять багато будинків.