Українці можуть вберегти гаманці від непомірних сум у платіжках за світло. У цьому допоможуть лише кілька простих рішень. Про це пише інформаційний портал telegraf.

Холодильник є у кожному будинку, адже без нього неможливо довго зберігати продукти та страви. Пристрій не є рекордсменом зі споживання електроенергії, проте може допомогти заощадити на платіжках.

Платіжка за світло. Фото: скрін youtube
Платіжка за світло. Фото: скрін youtube

Перше, що потрібно зробити – навчитися правильно користуватися холодильником. Вкрай необхідно дотримуватися простого правила: не відкривати на довго дверцята. Також потрібно перевірити ущільнювач, щоб усередину не надходило тепле повітря.

Правильна організація продуктів усередині холодильника – ще один крок до економії. Це полегшить пошук продуктів, а значить відпаде необхідність довго тримати дверцята відчиненими.

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

Продукти у холодильнику. Фото: скрін youtube
Продукти у холодильнику. Фото: скрін youtube

Експерти радять розміщувати м'ясо та рибу ближче до задньої стінки холодильника на верхніх полицях, молочні продукти – посередині, фрукти та овочі – на нижніх підлогах.

Коли холодильник заповнений продуктами, то втрата холодного повітря при відкриванні дверцят стає меншою. При цьому охолодження буде ефективнішим. Отже, розмір холодильника краще підбирати під свої потреби.

Холодильник, скріншот: YouTube
Холодильник, скріншот: YouTube

Відчутно знизити споживання електроенергії можна, якщо поставити холодильник якомога далі від батарей та інших джерел тепла, а також виставити правильний температурний режим: у холодильнику 5°C, морозильній камері -18°C.

Раніше портал Знай повідомляв, навіщо українцям класти цеглу на газові конфорки: цей метод врятує вас, якщо не буде опалення.

Також наш портал інформував, світло відключили більш ніж на 4 години: як українцям зберегти продукти в холодильнику.

Крім того, ми писали, почніть із дрібниць: як правильно заряджати гаджети, щоб економити електроенергію.