У котів і кішок може з'являтися сивина, що часом викликає хвилювання у їхніх господарів. Чи варто чимдуж бігти до ветеринара в таких випадках, а також, що може спровокувати сивину, пише інформаційний портал arguments.

У деяких випадках коти можуть доживати до вісімнадцяти чи дев'ятнадцяти років і не мати жодних ознак сивини. Шерсть тварин просто стає більш тьмяною.

Кішка. Фото: Youtube
Кішка. Фото: Youtube

В той самий час часто можна зустріти кішок набагато молодшого віку, але вже з сивиною. Цей процес не є аномальним і залежить від породи тварини, а також її здоров'я.

Експерти наголошують, що протягом життя забарвлення кішки може багаторазово змінюватись. Іноді колір стає більш насиченим і яскравим, а потім тьмяніє. Найбільше це проявляється у чорних кішок, які можуть отримати буре забарвлення. Це нормальний процес і не має викликати хвилювання у власників.

Популярні новини зараз
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Жодних довгих дієт та виснажливого спорту: надійний спосіб схуднути до літа
Показати ще

Кіт у ветеринара, фото з відкритих джерел
Кіт у ветеринара, фото з відкритих джерел

Що стосується сивини, то іноді її причина криється в неякісному кормі вихованця або хвороби. Також сивина може проявитися, якщо тварина зазнала сильного стресу.

Загалом кішки можуть почати сивіти з 7-річного віку, саме тоді починається процес старіння. Фахівці відзначають, що якщо вихованець добре їсть і активний, то сивина не є приводом для занепокоєння.

Раніше портал Знай повідомляв, коти та самотність: на скільки можна залишати улюбленця самого будинку без шкоди для нього.

Також наш портал інформував, розваги, цікавіші за телевізор: чому коти люблять годинами сидіти на підвіконні.

Крім того, ми писали, кішка і маленька дитина в одному будинку: як навчити малюка спілкуватися з улюбленцем.