Яскравий аромат мандаринів є одним із символів новорічних свят, що вже наближаються. Більше того, вони радують не лише своїм смаком, ароматом та символізмом, а й вмістом вітамінів.

Однак, купуючи фрукти про запас, потрібно подумати і про місце та умови зберігання цієї екзотики. Адже ніхто не зрадіє, якщо згодом улюблені мандаринки зіпсуються.

Мандарин
Мандарин

Насамперед потрібно пам'ятати, що в середньому мандарини зберігаються до 10 днів, проте чим довше вони лежать, тим менш смачними вони стають. Українцям розповіли, де саме у квартирі краще та краще зберігаються ці фрукти. Найчастіше це холодильник, засклений та утеплений балкон або зберігання при кімнатній температурі.

Мандарини, кадр з відео
Мандарини, кадр з відео

Популярні новини зараз
Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року
Показати ще

За яких умов необхідно зберігати мандарини вдома:

1. Холодильник. Розміщуйте мандарини у відсіку для фруктів, але не в поліетиленовому пакеті. Адже інакше вони згниють так швидко, що схаменутися не встигнете. Мандарини повинні дихати та зберігатися окремо від інших фруктів та овочів. Тому найкращим варіантом буде помістити їх у паперовий пакет або просто обернути папером. Таким чином, фрукти пролежать до одного місяця.

2. Балкон. У цьому випадку важливу роль відіграє який саме балкон: потрібно, щоб він був утеплений, а не просто засклений. Адже за мінусових температур цитрусові швидко замерзнуть. Потрібно просто вкласти їх у ящик із обов'язковим доступом до повітря. Також слід тримати фрукти подалі від сонячного світла – для цього достатньо накрити пергаментом. Не забувайте періодично переглядати ваші запаси.

3. У кімнатних умовах. Але пам'ятайте, що за температури вище 15 градусів тепла деякі фрукти важко навіть зберегти, так що про свіжість за таких умов говорити не доводиться. У цьому випадку загорніть кожен фрукт у пергамент, покладіть в емальовану каструлю та накрийте її. Не тримайте опалювальні прилади. Якщо ж у такому вигляді поставити їх у холодильник – фрукти протримаються більше місяця.

Варення з мандаринів, фото: кадр з відео
Варення з мандаринів, фото: кадр з відео

Нагадаємо про хитрощі зберігання овочів для міського мешканця: прості правила на випадок відключення електрики.

Раніше ми повідомляли, що весь цей час ви морозили рибу неправильно: як заморозити її так, щоб не втратити смак.