Наближаються зимові свята, зокрема Новий рік, одним із головних атрибутів якого є мандарини. Фрукт люблять як дорослі, так і діти, але багато хто не здогадується про його можливу небезпеку. Про це пише pixelinform.

Багато людей люблять їсти мандарини цілий рік, але в новорічні свята пристрасть до фрукта помітно збільшується. Загалом продукт не тільки тішить яскравим ароматом, а й насичує організм важливими вітамінами та елементами, без яких не обійтись у зимовий період.

Мандарини, скріншот: YouTube
Мандарини, скріншот: YouTube

Фахівці підкреслюють, що серед корисних властивостей мандаринів – посилення імунної системи, покращення здоров'я шкіри та волосся. Втім, отримати користь вийде лише за помірного споживання.

Безпечна денна норма для здорової людини не перевищує 5 фруктів. З'їдати їх краще не один раз, а розтягувати задоволення на весь день.

Популярні новини зараз
Пил, грози, спека і навіть бурі: синоптики попередили українців про аномальну погоду влітку Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження Пенсія збільшиться на 50%: українцям розповіли про лазівку у виплатах Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші
Показати ще

Мандарини, фото Знай.uа
Мандарини, фото Знай.uа

Переїдання мандаринами є небезпечним для здоров'я. Насамперед через те, що фрукт є сильним алергеном, а також підвищує кислотність шлункового соку. Плюс до всього мандариновий сік шкодить зубній емалі, тому після вживання варто прополоскати рот.

Обережно ставитися до мандаринів, слід і тому, що в них багато цукру, але мало калорій. Вони можуть посилити апетит, тому вживати їх краще після основного прийому їжі.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше портал Знай повідомляв, відстрочити старість: які продукти мають омолоджуючий ефект.

Також наш портал інформував, знайдіть у собі сили відмовитися: які солодощі отруюють наш організм.

Крім того, ми писали, не кривіться, це корисно: лимон та лайм виявилися "щитом" від багатьох хвороб.