Зима - це сезон стиглих і соковитих мандаринів, а також різних проблем із зовнішнім виглядом: обвітрена шкіра обличчя та губ, волосся, що ламається від сухості.

Всі ці неприємності переслідують жінок у холодну пору року, але цитруси можуть допомогти з вирішенням усіх викликів, які підкидає природа.

Мандарини, фото mke
Мандарини, фото mke

На основі цитрусів роблять безліч косметичних засобів, тому що їхня користь просто незаперечна. Приготувати з новорічних ласощів різні чудотворні лосьйони, тоніки та інше можна і в домашніх умовах.

Очищувальний лосьйон

Популярні новини зараз
Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття
Показати ще

Потрібно натерти шкірку мандарину на тертці, додати 100 мл горілки та залишити у темному місці на 7 днів. За цей час засіб настоїться, але його слід процідити і додати ще 3 ст. л. води та 1 ч. л. гліцерину.

Мандарини, кадр з відео
Мандарини, кадр з відео

Тонік для будь-якого типу шкіри

Достатньо просто протерти обличчя мандариновим соком, змочивши його у ватяному диску. Також можна зробити маску - повністю вмочити серветку в соку і прикласти до обличчя на півгодини.

Другий варіант тоніка: залийте шкірку цитрусу холодною водою і наполягайте протягом 24 годин. Процідіть та протирайте обличчя вранці та ввечері.

Поживна маска для волосся

Можна зробити суміш із соку двох мандаринів 1 ст. л. гірчиці та 10 крапель олії меліси. Таку маску слід нанести на всю довжину волосся і залишити на 20 хвилин, після змити.

Мандарин
Мандарин

Нагадаємо про догляд за обличчям: додаткові засоби, від яких шкіра виглядатиме краще. a>

Раніше ми повідомляли, що викиньте "кривавий" пілінг і візьміть куркуму: омолоджуюча та освітлювальна маска, яка врятує від зморшок.