Чорний чай - популярний напій, який має як корисні, так і шкідливі властивості. Дієтологи назвали категорії людей, яким краще побоюватися чаювання. Про це пише інформаційний портал zhenskiy.

Вчені встановили, що чорний чай може бути корисним для людей з діабетом, оскільки напій містить поліфенольні сполуки, що стимулюють виділення інсуліну. Водночас у чорного чаю багато протипоказань, тому є чимало категорій людей, яким краще відмовитися від напою.

Чорний чай. Фото: Youtube
Чорний чай. Фото: Youtube

Наприклад, чорний чай не рекомендується більшості людей увечері. Річ у тім, що напій може стати причиною розвитку непотрібного збудження нервової системи, що позначиться на якості сну. З тієї ж причини людям похилого віку можна пити такий чай тільки в першій половині дня і неміцний.

Чай, фото: Знай.ua
Чай, фото: Знай.ua

Популярні новини зараз
"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Спостереження експертів показали, що чорний чай небезпечний для чутливих людей із підвищеним рівнем емпатії. Напій може посилювати депресію, почуття страху.

Для вагітних жінок чорний чай – табу. Напій може спровокувати збудження та викидень. Не рекомендується напій людям, які страждають на хвороби кишково-шлункового тракту, гіпертонію, безсоння.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, не кривіться, це корисно: лимон та лайм виявилися "щитом" від багатьох хвороб.

Також наш портал інформував, перевірте свій раціон: дієтологи назвали крупи, що сильно підривають здоров'я.

Крім того, ми писали, від розладів травлення до утворення пухлин: лікарі назвали продукти, які не можна розігрівати.