Санвузол - одне з найбрудніших місць у будинку, тому в ньому потрібно регулярно прибиратися. Чимало окремої уваги потребує унітаз. Дивовижно, але відмити "трон" можна й без використання побутової хімії. Про це пише портал news24.

Іноді унітаз потребує генерального прибирання, під час якого усуваються жовті плями, вапняний наліт, мікроби та інші проблеми, властиві сантехніці. Для виконання таких завдань існує багато покупних коштів, але для чого витрачати гроші, якщо можна обійтися підручними засобами.

Санвузол. Фото: скрін youtube
Санвузол. Фото: скрін youtube

Наприклад, змусити унітаз блищати можна за допомогою газування та оцту. Ці продукти знайдуться майже в кожному будинку та можуть стати чудовою альтернативою хімії.

Метод із солодким газованим напоєм

Насамперед рекомендується видалити з унітаза частину води. Прекрасним варіантом буде газований напій, у складі якого є лимонна кислота. Якщо її немає, то компонент слід додати, але не більше 100 грамів.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 20-26 травня для всіх знаків Зодіаку: конфлікт Водоліїв, маскування Терезів та шанс Близнят Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Склянку газованого напою слід вилити в унітаз і почекати кілька годин. Після цього беремо йоржик, чистимо унітаз і змиваємо.

Прибирання санвузла. Фото: скрін youtube
Прибирання санвузла. Фото: скрін youtube

Метод з оцтом

Оцет - універсальний засіб, який ефективно застосовується не тільки на кухні, а й у господарстві. Наприклад, з його допомогою можна почистити обідок унітаза - найважче місце.

Так, необхідно взяти якісний паперовий рушник і промокнути його в 9-відсотковому оцті. Потім рушник слід постелити під обідком і залишити на кілька годин. У фіналі обробляє поверхню йоржиком та натискаємо на злив.

Раніше портал Знай повідомляв, нудний запах у ванній можна "видалити" натуральними засобами: нарешті до тебе прийдуть гості.

Також наш портал інформував, як ефективно позбутися вовни на речах при пранні: кілька способів господиням на замітку.

Крім того, ми писали, прибирання на радість: які побутові завдання може спростити одна баночка перекису водню.