У холодну пору року потрібно знати як зігрітися, якщо немає джерела тепла. Це допоможе як у разі перебування на відкритому повітрі, так і вдома, якщо батареї стали холодними. Рекомендаціями поділилася педіатр Дарія Власенко на своїй сторінці у соцмережі Instagram.

На холоді в людини найбільше мерзнуть кінцівки. Щоб зігріти ноги, можна використовувати грілку, але ефективність залежатиме від її розташування. Найкраще розмістити її на попереку або на ногах. Таке рішення допоможе збільшити приплив крові.

Зігрітися. Фото: скриншот youtube
Зігрітися. Фото: скриншот youtube

Також зігрітися допоможе швидкий масаж. Слід жваво помасажувати руки та ноги, щоб "розігнати" кров. Якщо сильно замерзли руки, можна потримати щось тепле, наприклад, кухоль з теплим напоєм.

Хорошим рішенням стануть одноразові чи багаторазові хімічні грілки. Є варіанти як рук, так ніг. Такі пристрої сильно виручать, якщо будете на вулиці в мороз. Рукам буде набагато тепліше, якщо носити рукавиці замість рукавичок.

Популярні новини зараз
ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Холодно у квартирі. Фото: скрін youtube
Холодно у квартирі. Фото: скрін youtube

Якщо йдеться про уникнення обмороження, то руки та ноги можна обробити парафіном.

"Після занурення рук у парафін одягніть на них поліетиленовий пакет, щоб зберегти тепло, а потім оберніть руки рушниками", - порадила лікарка.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, буде тепло, як на грубці: корисний лайфгак на випадок відключення опалення.

Також наш портал інформував, подбайте про це зараз, щоб потім не замерзнути без опалення: 5 варіантів обігріву на випадок блекауту.

Крім того, ми писали, як забезпечити комфортний сон у квартирі без опалення: ефективні поради на зиму.