Люди, які мають можливість урізноманітнити свій раціон фруктами, знають, що ідеальний банан – яскравий, жовтий, у міру м'який та досить ароматний. Саме такого виду фрукт приємно вживати окремо або додавати до різних страв.

Є думка, що банани, що недозріли до жовтого кольору, дуже корисні для людського здоров'я. Тут менше цукру та більше клітковини, що добре впливає на травлення. А низький глікемічний індекс допомагає уникнути різких стрибків цукру у крові.

Про це розповів один із українських нутриціологів, який також знає "секрет", як змусити банан "дозріти" за 15 хв.

Банани. Фото: скрін youtube
Банани. Фото: скрін youtube

За його словами, банан також рекомендують тим, хто страждає на синдром роздратованого кишечника. Варто додати до раціону зелені банани і тим, хто піклується про здоров'я судин та нирок – у них багато калію, який допомагає роботі цих органів. Калій нормалізує артеріальний тиск.

Популярні новини зараз
Повітряний шоколадний пиріг усього за 20 хвилин: все змішав і в духовку Пенсійний фонд встановлює нові норми: кого торкнуться З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити
Показати ще

Банан, фото hochu
Банан, фото hochu

Як змусити банан дозріти за 15 хвилин

Але, незважаючи на всю користь незрілого фрукта, іноді хочеться з'їсти м'який і солодший банан. До того ж для випікання рекомендують використовувати саме такі плоди. Якщо ж вдома в цей момент виявилися ще зелені фрукти, можна скористатися швидким та ефективним лайфхаком.

Дістаньте банани з холодильника і дайте їм зігрітися за кімнатної температури, потім покладіть їх у духовку на 15 хвилин при температурі близько 200 градусів. Фрукт не повинен попливти, але він стане набагато м'якшим і солодшим, його легко розім'яти в пюре і додати в десерти.

Звичайно, смакові властивості такого банана значно відрізняються від тих, що дозріли самостійно, але аромат все ж таки буде набагато більш насиченим, ніж у зеленого фрукта.

Нагадаємо, ці 5 правил врятують вам життя: як правильно вибрати оселедець і чим його можна замінити.

Раніше повідомлялося, тягнете тазик: популярний лайфхак з очищення праски за допомогою звичайної мінералки.

Також, лінивий метод догляду за кактусом: радуватиме не тільки швидким зростанням, а й цвітінням.