Іноді прання може обернутися неприємним сюрпризом - речі линяють і втрачають презентабельний вигляд. Щоб уникнути такого лиха, господиням радять дотримуватися кількох простих правил. Про це пише портал novosti24.

Результат прання часом може здивувати, але не завжди на краще. Елементарні помилки можуть стати фатальними для улюблених речей. Наприклад, біла футболка може перетворитися на рожеву чи зелену, а інші речі вилиняти та втратити первісний вигляд.

Пральна машина. Фото: скрін youtube
Пральна машина. Фото: скрін youtube

Уникнути таких проблем можна, якщо дотримуватись простих рекомендацій.

Насамперед необхідно пам'ятати, що речі перед пранням потрібно розділяти за кольором. Наприклад, червоні, чорні та білі речі не можна прати разом.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Прання одягу. Фото: скрін youtube
Прання одягу. Фото: скрін youtube

Щоб яскраві речі не линяли під час прання, деякі господині застосовують просту хитрість. Одяг кладуть у сольовий розчин на кілька годин, а потім обполіскують і стирають звичним способом. Вважається, що такий трюк допомагає закріпити фарбу. Втім, ефективно його можна застосувати тільки для нових речей.

Якщо одяг вже постраждав, можна спробувати його врятувати за допомогою спеціального розчину: 2 столові ложки перекису водню, 1 столова ложка прального порошку на літр води. Втім, метод може спрацювати лише якщо тканина ще залишилася мокрою.

Раніше портал Знай повідомляв, ваші сусідить так і роблять: як швидко та якісно висушити мокрий одяг без опалення.

Також наш портал інформував, для чого в пральну машинку додають масло, сіль та перець: відповідь здивує навіть найдосвідченіших господинь.

Крім того, ми писали, як повернути білим речам їхній початковий вигляд і забути про плями: простий спосіб із домашніх інгредієнтів.