Опалювальний сезон 2023-2024 буде непростим для українців через російську агресію. Щоб не замерзнути у разі відсутності опалення у квартирі, необхідно запам'ятати кілька простих порад. Про це пише unian.

Цієї зими можливі відключення електроенергії, що може спричинити припинення подачі тепла до квартир українців. Енергетики підготувалися до такого сценарію, але українцям також не буде зайвим "озброїться" деякими лайфгаками.

Центральне опалення, скріншот з відео
Центральне опалення, скріншот з відео

Так, за відсутності опалення в квартирі потрібно відкрити штори, якщо вікна виходять на сонячну сторону. При цьому у вікнах та дверях необхідно закрити всі щілини. Для цього можна використовувати монтажну піну чи силіконовий герметик.

Вночі вікна краще завішувати щільними шторами або ковдрами, це дозволить знизити втрату тепла в приміщенні. Якщо вдома є пухирчаста плівка, її можна наклеїти на вікна. Це також допоможе утримати тепло.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Опалення. Фото: скрін youtube
Опалення. Фото: скрін youtube

Крім того, на підлогу можна покласти кілька килимів, щоби не так віддавало холодом. Це найбільше необхідно, якщо живете на першому поверсі або в приватному будинку.

На ніч можна зробити грілку, щоб було холодно засипати. Якщо в будинку є піч чи камін, то обов'язково потрібно перекрити димар, щоб через нього не циркулювало повітря.

Раніше портал Знай повідомляв, буде тепло, як на грубці: корисний лайфгак на випадок відключення опалення.

Також наш портал інформував, подбайте про це зараз, щоб потім не замерзнути без опалення: 5 варіантів обігріву на випадок блекауту.

Крім того, ми писали, як забезпечити комфортний сон у квартирі без опалення: ефективні поради на зиму.