Ніжинський салат – популярна страва серед українських господинь, чудовий додаток до зимового столу. Його просте, але смачне поєднання солоних огірків та консервованої цибулі ідеально підходить до м'яса, ковбаси та спиртних напоїв.

Цей салат не тільки задовольнить любителів традиційних смаків, але й стане чудовим апетитним частуванням до більш витончених страв.

Інгредієнти:

  • Огірки: 1 кг
  • Цибуля: 0.5 кг
  • Цукор: 0.5 чайної ложки
  • Перець горошком: 6 штук
  • Сіль: 2 чайні ложки
  • Оцет 9%: 1 столова ложка
  • Кріп: 50 грам

Спосіб приготування:

  1. Промийте огірки та замочіть на ніч у холодній воді (так вони стануть хрусткими).
  2. Наріжте огірки тонкими кільцями.
  3. Цибулю наріжте тонкими півкільцями.
  4. Кріп дрібно наріжте разом із стеблом.
  5. Змішайте цибулю, огірки та кріп в одній мисці.
  6. Простерилізуйте банки та кришки.
  7. У кожну банку викладіть по 1-2 горошини перцю.
  8. Наповніть банки огірками та щільно утрамбуйте.
  9. У кожну банку порівну всипте сіль та цукор.
  10. Влийте оцет.
  11. Залийте кожну банку окропом по шийку.

Поставте банки із салатом у попередньо розігріту до 100°C духовку на 5 хвилин. Потім збільшіть температуру до 120 ° C і стерилізуйте ще 10 хвилин. Остудіть салат, закрийте кришками і зберігайте у прохолодному місці.

Смачного!

Нагадаємо, навіть духовка не знадобиться: рецепт смачного торта із 3 продуктів

Популярні новини зараз
"Потребує молодих": військовий назвав оптимальний вік для мобілізації Курців схватить удар не тільки по легенях: 1 жовтня сигарети злетять в ціні Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Раніше ми писали про рецепт домашнього майонезу, на який піде лише одне яйце і хвилина часу

Також портал Знай.ua писав, самі не приготуйте чи що, так і дешевше: рецепт домашнього кетчупу за методом переможця МастерШеф