Не кожен знає, як почистити оселедця правильно. А це можна зробити без зайвої мороки і лише за 2 хвилини.

Як швидко обробити оселедець розповідає сайт "Зі смаком".

Оселедець, фото: кадр з відео
Оселедець, фото: кадр з відео

Як швидко почистити оселедець:

Спочатку підготуйте обробну дошку, гострий ніж і ємність, в яку ви відкладатимете ікру або молоки. А далі, якщо слідуватимете інструкції, то отримаєте ідеальне філе оселедця для бутербродів або закусок.

1. Рухаючись від голови риби до хвоста, сперечайте черевце оселедця гострим ножем.

Популярні новини зараз
Пенсіонерів обкладуть податками: у кого держава забиратиме частину виплат Українцям перерахували субсидії: як дізнатись новий розмір виплат Перекази з картки на картку різко впали: НБУ готує нові правила Пенсіонерам виплатять надбавки: скільки отримають у квітні
Показати ще

Оселедець, фото: кадр з відео
Оселедець, фото: кадр з відео

2. Вийміть молоко або ікру. Відставте їх у окремій ємності.

3. Відріжте хвіст та голову риби. Вичистіть нутрощі оселедця.

4 Вимийте кишки під проточною водою, видаливши темну плівку на внутрішній частині очеревини.

5 Зробіть поздовжній надріз по хребту. При цьому важливо обійти плавець на спині з обох боків.

6. Потягніть плавці. Вони досить легко від'єднаються від очеревини разом із шкіркою. Підчепіть шкірку ножем, знімайте її до хвоста. За надрізом на спині відокремте філе від кістки.

У такий спосіб почистити оселедець вийде з першого разу. Багато хто завжди робить одну і ту ж помилку, відрізаючи плавці разом з хвостом і головою. Але якщо їх залишити, зняти шкірку в рази легше.

Маринований оселедець, скріншот: YouTube
Маринований оселедець, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що за неохайна сосиска, приберіть: як правильно їх варити, щоб вони не лопалися .

Раніше ми повідомляли, що банки почали вибухати або розсіл помутніло: як вирішити популярні проблеми з консервованими огірками.