Українці минулого року зіткнулися з новою досить неприємною реальністю – відключення електроенергії.

І якщо просидіти якийсь час без світла не є великою проблемою, приготування або розігрів їжі вже викликає певні труднощі. А зовсім скоро обстріл може відновитися, і українці знову будуть без світла.

Електрика, фото: Unian
Електрика, фото: Unian

Значно простіше вирішити цю проблему тим, хто має власний будинок та зону барбекю, або може розпалити багаття. Однак і для мешканців квартир є вихід із цієї ситуації. Особливо якщо у квартирі встановлена ​​електрична, а не газова плита.

Як розігріти чи приготувати їжу, коли немає світла:

1. Туристичний примус. Цей прилад є досить популярним серед мандрівників. Газовий примус це спеціальний пальник, що працює на невеликому газовому балоні. Більш того, цей прилад дуже легкий та компактний.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам призначають нові виплати: хто має право на грошову допомогу "Буде не страшно...": астролог визначив, чого чекати українцям до середини 2024 року Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Газовики виписують штрафи на десятки тисяч гривень: кому зі споживачів готувати гаманці
Показати ще

Відключення електроенергії. Фото: скриншот Youtube
Відключення електроенергії. Фото: скриншот Youtube

2. Портативний газовий гриль

Її принцип дії схожий на газовий примус. Така плита може бути газовою чи електричною. Увага, звісно, ​​слід звернути саме на газову. Працювати вона може від магістрального трубопроводу чи на портативному газовому балоні.

Плита досить легка, а саме 5-10 кг, дуже зручна для використання при відключенні електрики. Більше того, вона дуже швидко нагрівається. Під час довготривалих відключень електрики стане чудовим помічником.

Газова плита, зображення ілюстративне: YouTube
Газова плита, зображення ілюстративне: YouTube

Нагадаємо, що квартира без опалення та світла: як швидко зігрітися у ліжку під час блекауту.

Раніше ми повідомляли про лайфхаки на випадок вимкнення світла: як збільшити час роботи ноутбука від акумулятора.