На українців чекає непроста зима і можливі відключення електроенергії через нові атаки російських загарбників. Однак сидіти у темряві не доведеться, адже існує простий лайфгак для збирання економічного ліхтарика з підручних матеріалів. Про це пише u-news.

Українці вже мають досвід виживання в умовах блекауту, але ніколи не зайве навчитися чогось нового. Так, на випадок відключення світла можна легко змайструвати простий та економний світлодіодний ліхтарик. Навіть паяльник не знадобиться.

Відключення світла. Фото: скрін youtube
Відключення світла. Фото: скрін youtube

Перше, що необхідно зробити – знайти потрібні матеріали. Це дві батарейки АА, один світлодіод 3v, ізолятор, а також скріпка або фольга. Коли все під рукою, можна приступати до збирання освітлювального приладу.

Дві пальчикові батареї потрібно розташувати "плюс" до "мінуса" і так примотати один до одного ізоляційною стрічкою. Далі беремо металеву канцелярську скріпку і прикріплюємо до "плюсу" та "мінусу" батарейок з одного з кінців. З іншого кінця прикріплюємо світлодіод та готове. Замість скріпки можна використовувати щільно згорнутий шматочок фольги.

Популярні новини зараз
Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів "Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Саморобний ліхтарик. Фото: скрін youtube
Саморобний ліхтарик. Фото: скрін youtube

Ліхтарик буде працювати доки не сядуть батарейки, але при необхідності його можна елементарно вимкнути - від'єднати кріплення від батарейки.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв лайфгаки на випадок відключення світла: як збільшити час роботи ноутбука від акумулятора.

Також наш портал інформував, стане в нагоді під час блекаутів: лайфгаки, які допоможуть свічці горіти довше.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, що зможете зарядити телефон без світла: як підготуватися до відключень світла вже зараз і не залишитися без зв'язку.