Домашні коти схильні до переїдання та ожиріння. На перший погляд, зайва вага збільшує "мімішність" улюбленця, але насправді це несе серйозну небезпеку його життя. Як посадити кота на дієту і не зіпсувати з ним стосунки, йдеться на порталі dailynews.kyiv.

Деякі люди не замислюючись балують свого кота різними ласощами, що зрештою призводить до набору зайвої ваги. Якщо не посадити домашнього улюбленця на дієту, то в подальшій перспективі ожиріння може сильно підірвати його здоров'я та скоротити тривалість життя.

Кішка в коробці, фото Facebook
Кішка в коробці, фото Facebook

Щоб ефективно допомогти коту позбавлятися зайвої ваги і не стати йому ворогом, слід дотримуватись кількох правил.

По-перше, не повинно бути жодних голодувань. Організм кота влаштований інакше, ніж у людини і відсутність їжі може спричинити розвиток ліпідозу печінки або жирового гепатозу. Перед початком дієти краще порадитись з ветеринаром, щоб він допоміг підібрати правильний раціон із необхідною кількістю калорій.

Популярні новини зараз
Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Показати ще

Кішки. Фото: скрін youtube
Кішки. Фото: скрін youtube

Якщо немає можливості звернутися до фахівця і кота не має жодних захворювань, то можна діяти за простою, але ефективною схемою: знизити кількість корму на 10%. Якщо результату не видно, можна зменшити харчування ще на 10%. Цього буде достатньо, щоб улюбленець почав втрачати вагу.

Харчування кішки, фото з вільних джерел
Харчування кішки, фото з вільних джерел

Дуже важливо не залишати їжу у вільному доступі та навчитися відмовляти коту, коли той просить дати щось із вашого столу. Також важливо визначитися з харчуванням улюбленця – змішувати натуральний та магазинний корми вкрай не рекомендується.

Фізична активність кота - одна із застав схуднення. З домашнім улюбленцем потрібно частіше грати. Це дозволить йому відволіктися від їжі, спалити калорії та просто добре провести час зі своїм господарем.

Раніше портал Знай повідомляв, власникам кішок розповіли шокуючу правду: всі розуміють, але зухвало ігнорують.

Також наш портал інформував, тарілка господаря цікавіша за корм: чому кішки люблять красти нашу їжу.

Крім того, ми писали, не такі вже егоїсти, якими їх уявляють: коти насправді вміють вибачатися перед господарями.