Протягом тривалого часу суперечки про те, чи стейк корисним для здоров'я, привертали увагу. Одні говорили про поживні речовини та вітаміни, які він містить, тоді як інші висловлювали побоювання щодо високого вмісту насичених жирів.

Загалом, всі різновиди стейку мають схоже зміст поживних елементів, пропонуючи або переваги здоров'ю, або побічні ефекти. Однак є деякі відмінності, що залежать від частини корови, з якої взято шматок м'яса. Наприклад, деякі висівки містять більше калорій із жиру або мають підвищений вміст білка. Про них розповіли EatThis, NotThat!.

Стейк, скриншот youtube ШЕФМАРКЕТ
Стейк, скриншот youtube ШЕФМАРКЕТ

Ось 5 переваг вживання стейку:

1. Велика кількість білка . Стейк є значним джерелом білка, який суттєво впливає на зростання м'язів та відновлення тканин, за словами доктора Лізи Янг, РДН.

"Стейк є хорошим джерелом білка, який важливий для зростання м'язів і відновлення тканин", — говорить Ліза Янг, доктор філософії.

Популярні новини зараз
Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

2. Задоволення потреби у залозі. Стейк може допомогти у досягненні щоденної норми заліза, що важливо для енергії та профілактики виснаження.

3. Підтримка щоденної дози цинку. Значне споживання стейку може допомогти вам задовольнити потрібну щоденну дозу цинку, необхідного для підтримки імунітету.

4. Отримання денної норми селену, що рекомендується. Стейк містить майже половину денної норми селену, що рекомендується, необхідного для захисту організму від інфекцій і підтримки здоров'я.

5. Багатство вітамінів групи B. Червоне м'ясо, включаючи стейк, містить вітаміни групи B, необхідні підтримки здоров'я мозку та енергії, як зазначає Янг.

Стейк, скрін з відео
Стейк, скрін з відео

Проте стейк, окрім поживних речовин, не позбавлений потенційних негативних ефектів.

"Є потенційні недоліки в споживанні стейків: деякі шматки містять високий рівень насичених жирів та холестерину", — говорить Янг.

Однак, у звіті журналу Current Opinion in Endocrinology, Diabetes and Obesity, зробили висновок, що насичені жири не справляють реального впливу серцево-судинні захворювання і серцево-судинну смертність.

Нагадаємо, на варті майбутнього врожаю. Як український бізнес допомагає аграріям працювати під час війни

Вам буде корисно знати про те, що набагато корисніше м'якоті та соку цитрусу: українцям назвали чудотворні властивості шкірки лимона