Часто можуть виникнути незручності під час прохолодних днів, коли необхідно розтопити буржуйку або зігріти житло за допомогою дров. Тут перепоною можуть стати вологі та мокрі дрова, у таких ситуаціях здобути вогонь – справжній виклик.

Один із українських блогерів поділився цілою низкою порад, як швидко розтопити піч чи розвести багаття, навіть із сирими дровами.

Опалення дровами. Фото: скрін youtube
Опалення дровами. Фото: скрін youtube

Вологі дрова та піч

Відповідь залежить від типу печі. Власникам піролізних пристроїв категорично заборонено це робити. Але для тих, хто користується буржуйками чи схожими конструкціями, експерт пропонує варіант, як розтопити пекти сирими дровами. Слід зазначити, що у такому разі кількість тепла буде меншою, адже частина енергії буде витрачена на випаровування вологи, а не на обігрів приміщення.

Як розпалити сирі дрова. Фото: скрін youtube
Як розпалити сирі дрова. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

Є три основні шляхи, які допоможуть висушити вологі дрова для розпалювання. Перше - покласти дрова на грубку, щоб вони просохли перед розпалом. Другий спосіб – використовувати спеціальний розпал. А третє рішення полягає у застосуванні знизу дров тирси, тріски та дрібних полін (вони висохнуть швидше).

Заготівля дров. Фото: скрін youtube
Заготівля дров. Фото: скрін youtube

Сирі гілки та багаття

Досвідчені мандрівники, що зустрічаються зі "спартанськими" умовами, діляться своїми унікальними прийомами, що дозволяють легко розвести вогонь у будь-якій ситуації. Вам знадобиться борошно, цукор, сіль, господарське мило, спирт та газети.

вогнище у лісі, скріншот з відео
вогнище у лісі, скріншот з відео

Для розпалювання багаття, згідно з цими хитрощами, необхідно змішати борошно і цукор, з цією сумішшю обсипати дрова. Також рекомендується приправити гілки кількома щіпками солі.

Ще один спосіб - зім'яти кілька газет, скласти їх у формі "ялинки" та посипати сіллю. Після кількох хвилин вогонь почне розгорятись і можна додати тонкі гілочки. Поступово додавати великі шматки дров, контролюючи рівень полум'я, що горить.

Нагадаємо, як швидко і просто вимити посуд від тіста: ефективна порада для господарок.

Раніше повідомлялося, упорядковуємо зимовий гардероб: як швидко і просто почистити хутро на куртці.

Також, йдіть до магазину вже зараз, а то потім не купіть: які свічки потрібно купити на випадок блекаутів.