У світі різноманітних молочних продуктів існує безліч варіантів, і правильний вибір може вплинути на ваше здоров'я та благополуччя. Давайте розглянемо, як зробити усвідомлений вибір, який відповідає вашим потребам та сприяє вашому здоров'ю.

При пошуку відповідного молока важливо звернути увагу на кілька ключових моментів, щоб задовольнити свої харчові потреби та забезпечити оптимальне засвоєння поживних речовин.

Молоко. Фото: скрін youtube
Молоко. Фото: скрін youtube

У людей, організм яких не може самостійно перетравлювати лактозу, вона проходить у кишечник, де може спричинити газоутворення. Незважаючи на це, молочні продукти є важливим джерелом білка, кальцію та вітаміну D.

Для тих, хто не переносить лактозу, важливо пам'ятати, що лактоза може бути частиною багатьох продуктів, таких як сосиски, паштети, хліб чи соуси.

Популярні новини зараз
Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця
Показати ще

Тому ми нагадаємо, що помірне вживання лактози зазвичай не викликає неприємних симптомів, а кисломолочні продукти мають менший вміст лактози в порівнянні з молоком, завдяки чому вони легше перетравлюються.

Згущене молоко, фото Клопотенко
Згущене молоко, фото Клопотенко

Вибір безпечних молочних продуктів вимагає уважності та дотримання кількох простих правил. Молочна продукція може стати середовищем для різних бактерій, включаючи патогенні, такі як сальмонели, брусцели та інші.

Поради при виборі та зберіганні молочних продуктів:

  1. Звертайте увагу на термін придатності та умови зберігання молочних продуктів.
  2. Уникайте покупки домашніх молочних продуктів, якщо ви не впевнені у дотриманні санітарних та гігієнічних норм.

  3. При виборі сирів перевагу слід надавати тим, що виготовлені із пастеризованого молока.

Щодо магазинного молока:

  1. Не використовуйте його, якщо воно самовільно скисло, оскільки це може бути наслідком діяльності мікроорганізмів із навколишнього середовища.
  2. Пам'ятайте, що скисло молоко після термообробки може мати гіркий присмак і становити ризик харчового отруєння.

Також наш портал інформував про поради на випадок блекаутів: як економно витрачати воду, щоб на все вистачило і ще залишилося

Раніше ми писали про те, що погода дозволяє: як висадити грядку моркви під зиму, поради для українського клімату.