Українці продовжують запасатися продуктами, свічками та рештою через загрозу нових блекаутів, які можуть статися внаслідок обстрілів росіян. Однак усі ці закупівлі влетять у копійчину, тож треба навчитися економити.

Щоб економно використовувати свічки та продовжити термін горіння, слід виконувати деякі прості правила. Так, почати варто із заморожування самої свічки приблизно на годину. Завдяки цьому віск замерзне і ущільнюється, а свічка горітиме вдвічі довше.

Морозилка. Фото Freepik
Морозилка. Фото Freepik

Також слід обрізати зайвий гніт, тому що через велику довжину свічка згоряє швидше. Зробіть так, щоб шнур не підносився над воском більш ніж на сантиметр.

Слідкуйте за тим, щоб віск з першого використання плавився рівномірно, тому що через тунель, де пропадає гніт, свічка швидше стане непридатною. Якщо у вас свічка діаметром 4 см, вона повинна горіти довше на 1 годину, а діаметром 8 см – на 2 години.

Популярні новини зараз
Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

І не забувайте зливати віск та парафін, який вже розплавився, а також не допускайте, щоб свічка стояла на протягу. Крім того, українцям радять насипати трохи солі у розплавлений парафін чи віск, що також збільшить час горіння.

Свічки. Фото: скрін youtube
Свічки. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, йдіть в магазин вже зараз, а то потім не купіть: які свічки потрібно купити на випадок блекаутів

Раніше ми писали про те, що поради на випадок блекаутів: як економно витрачати воду, щоби на все вистачило і ще залишилося

Як повідомляв Знай.ua, приводимо да ладу зимовий гардероб: як швидко і просто почистити хутро на куртці